Crock-Pot Express Pot CR051
|

Crock-Pot Express Pot CR051

Slowcooken, Stomen, Hogedruk Koken en Aanbraden!

Crock-Pot Express Pot CR051: Dit alles-in-één keukenwonder bereidt onder hoge druk maaltijden tot 70% sneller dan op de traditionele manier. Ontdek het gemak én ook de veelzijdigheid van de Express Pot.

Lekker, Smaakvol en Gezond eten

Een zo gezond en smaakvol mogelijke maaltijd op tafel zetten is wat we ook graag willen. Toch blijkt dit vaak een ware uitdaging. Wegens tijdsgebrek wordt een bekend recept herhaald of worden bovendien de restjes van de dag ervoor opgegeten. Vanaf nu is dit verleden tijd! Maak kennis met de Crock-Pot Express Pot. Voor iedereen die lekker, smaakvol en toch ook gezond wil eten.

Slowcooken, Stomen, Hogedruk Koken en Aanbraden!

Naast slowcooker kun je deze multicooker ook gebruiken als hogedruk pan. Maak bijvoorbeeld eens een keuze uit de 8 voorgeprogrammeerde standen; in een handomdraai staat er een mooie risotto op tafel of een gegaarde hele kip! Zelfs je eigen verse yoghurt maken is een eitje.

Recept: Groentetajine 4 personen

  • Bruinen/Sauteren: 8 minuten
  • Snelkoken: 10 minuten
  • Serveren met couscous, fijngehakte peterselie, natuurlijke yoghurt
Ingrediënten
  • 1 eetlepel plantaardige olie
  • 1 middelmatig grote rode ui, in blokjes gesneden
  • 2 teentje knoflook, fijngehakt
  • ½ theelepel gemalen kaneel
  • ½ theelepel gemalen komijn
  • ½ theelepel gemalen koriander
  • 1 rode ui, in blokjes gesneden
  • 2 courgettes, in blokjes gesneden
  • 1 middelmatig grote aubergine, in blokjes gesneden
  • 400 gram gehakte tomaten in blik
  • 400 gram kikkererwten in blik, gespoeld en afgegoten.
  • 2 eetlepels tomatenpuree
  • 100 gram gedroogde abrikozen, in vieren gesneden
  • 1 eetlepel Harissa
  • 300 ml warme groentebouillon
  • 2 kaneelstokjes
 
Bereidingswijze
  1. Neem het deksel van de Crock-Pot Express Pot CR051 en kies de functie BROWN/SAUTÉ (Bruinen/Sauteren). Stel de tijd in op 8 minuten en laat het apparaat voorverwarmen. 
  2. Voeg olie aan de kookschaal toe en laat hierin de uien en ook de knoflook 3-4 minuten sauteren. Roer regelmatig tot de uien zacht zijn.
  3. Roer de kruiden erdoor en laat het mengsel nog een minuut sauteren.
  4. Voeg nu de overige ingrediënten toe, roer ze goed door en sluit het deksel.
  5. Stel de functie BEANS/CHILI (Bonen/Chili) in met een kooktijd van 10 minuten.
  6. Als het gerecht klaar is, laat u de pan 5 minuten staan om de druk op natuurlijke wijze af te voeren.
  7. Laat eventuele verdere druk voorzichtig ontsnappen.
  8. Verwijder het deksel en roer het gerecht goed door.
  9. Verwijder de kaneelstokjes en breng het gerecht op smaak met peper en zout.
  10. Serveren in warme schaaltjes, met wat fijngehakte peterselie en een klein beetje natuurlijke yoghurt erover en met een aromatische couscous erbij.

 

Vergelijkbare berichten

  • |

    The Juicer

    The Juicer Aankomend weekeind is het alweer Pasen! Een uitgebreid ontbijt of een heerlijke brunch kan hier natuurlijk niet bij ontbreken. Vaak heeft iedereen wel een eigen favoriet wat op tafel staat. De jongste in het gezin vindt dat er absoluut een gepocheerd eitje hoort te zijn. De oudste is van de smoothies op basis…

  • Smart Food Dehydrator

    Smart Food Dehydrator Droog eenvoudig allerlei soorten groenten, fruit, kruiden, bonen, vlees, vis & meer met de professionele voedseldroger van Espressions. Door voedsel te drogen maak je zonder gebruik van conserveringsmiddelen op een eenvoudige wijze lekkere en gezonde snacks. Met behulp van warme lucht onttrekt de voedseldroger vocht uit voedsel. Hierdoor blijft voedsel langer goed…

  • Spaanse geroosterde aardappelen met salsa brava

    Spaanse geroosterde aardappelen met salsa brava Spaanse geroosterde aardappelen met salsa brava: Het nagenieten van de vakantie is nu ook weer begonnen. Met dit heerlijke recept zit je in gedachte alweer in Spanje. Ingredienten: 1 kg aardappelen 5 el olijfolie (verdeeld over recept) 1 el zacht paprikapoeder 4 el gerookt paprikapoeder (verdeeld over recept) 1…

  • Staub introduceert White Truffle

    Staub introduceert White Truffle Staub introduceert White Truffle: Staub wordt sinds 1974 in de Elzas geproduceerd, dit is een regio die wereldwijd bekend staat om zijn culinaire tradities en lekkere gerechten. Staub is hét merk voor gietijzeren kookgerei van hoge kwaliteit. Het grote voordeel van koken met de cocottes van Staub is dat de ingrediënten…

  • Ooni Pizzaovens

    Ooni Pizzaovens Ooni Pizzaovens staat voor de beste, betaalbare en lichtgewicht outdoor pizzaovens voor thuis! De Ooni pizzaovens warmen in zo’n 15 minuten op tot wel  500°C, hierdoor is in slechts 60 seconden een perfecte pizza klaar! En of je nu een hout-gestookte pizzasmaak wenst of juist het ultieme gemak van gasgestookt zoekt, de Ooni…

  • |

    Voorjaarskriebels

    Voorjaarskriebels Eindelijk lente. De zon schijnt vaker, de temperaturen stijgen en het is langer licht. Je gaat je balkon of tuin weer klaar maken voor de mooie dagen. Zodat je er de komende periode heerlijk van kunt genieten. Om te luieren, te eten, te drinken en te genieten van de lente- en zomerzon of avondje…